MJK Advies - Team

Belastingen particulieren

Optimaal ingevulde aangiftes, voor de IB en schenk- en erfbelasting

Belastingen zijn nooit leuk, totdat je minder moet betalen dan verwacht. Of als je geld terugkrijgt van de Belastingdienst. Dan moet je wel weten hoe je de aangifte goed en fiscaal gunstig invult. Dat kan bij MJK Advies, wij verzorgen namelijk ook de belastingen van particulieren waarbij we ervoor zorgen dat de fiscale regelingen maximaal worden benut.

Vooraf ingevuld voor particulieren

Voor particulieren zijn de cijfers voor de inkomstenbelasting online al ingevuld. Is er helemaal niets veranderd ten opzichte van vorig jaar? Dan kan het zijn dat die vooraf ingevulde belastingaangifte klopt. In dat geval hoeft er niet veel meer aan gedaan te worden dan de aangifte linea recta in te dienen.

Maak een afspraak?

Kun jij wel een adviseur gebruiken die met jou en jouw bedrijf meedenkt, je adviseert en je ondersteunt met gedegen kennis van financiële en fiscale zaken? Laten we dan snel afspreken!

Wij staan voor je klaar!

Niet juist of niet gunstig

In de praktijk zien wij echter vaak dat de vooraf ingevulde aangifte onjuist of onvolledig is. Of dat de aangifte gunstiger kan. Door bijvoorbeeld aftrekposten te optimaliseren als je samen met jouw partner aangifte doet.

Goed opvoeren van posten = minder belasting

Maar ook voor de bezitters van een eigen huis, kan zo’n vooraf ingevulde aangifte meestal aangevuld worden met interessante aftrekposten. Omdat je bijvoorbeeld verhuisd bent en de hypotheek is overgezet. Of als de bijleenregeling van toepassing is. Maar ook als het eigen huis getaxeerd is, bijvoorbeeld omdat de hypotheek verloopt en je van de lage rentestand wil profiteren. Als je deze fiscaal interessante situaties goed opvoert in de aangifte, betaal je minder belasting.

Schenk- en erfbelasting

Daarnaast kun je als particulier te maken krijgen met schenk- en erfbelasting. Als begunstigde, omdat je een bedrag hebt geërfd. Of als schenker, als je een ander persoon of een organisatie bij leven een bedrag wil geven. In beide gevallen is het belangrijk dit goed te regelen zodat je niet achteraf wordt verrast met een hoge belastingaanslag.

Betaal nooit teveel belasting

Het zijn de details die het verschil maken bij belastingen. Bij MJK Advies zijn we daarvan op de hoogte. Zo zoeken wij altijd naar de meest voordelige oplossing, zodat je zeker weet dat je niet teveel belasting betaalt!

Vrijblijvend kennismaken?

Wil jij ook zeker weten dat jouw belastingaangifte goed en gunstig is ingevuld? Laat jouw aangifte dan verzorgen door MJK Advies. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking en we bespreken wat we ook voor jou kunnen betekenen.

MJK Advies - Belastingadvies voor particulieren

Belasting betalen is nooit leuk,
totdat je geld terugkrijgt of minder hoeft te betalen dan gedacht.